Kämpät

Matolampi


Matolammen kämppä sijaitsee nimensä mukaisesti Matolammen rannalla, keskellä metsästysaluettamme. Peurajärven virkistysalueelle on matkaa maantietä n. 6km ja linnuntietä n. 3km. Kämppä on vuokrattu seuran käyttöön 1.1.2002 alkaen Mehtovaara-Hyrinän Kiinteistöt Oy:ltä, joka osti kiinteistön tontteineen 17.12.2001 Metsähallitukselta. Tontti, n.1 ha, on lohkottu ja rekisteröity asian mukaisesti. Kämpän pihassa oleva grillikatos on uusittu ja on malliltaan korkea kota. Nurmeksesta matkaa kertyy n. 40 km ja perille pääsee autolla. Kämppä on hyvin varustettu ja pinta-alaltaan n. 200 neliötä.

- 7 huonetta + keittiö + iso kuivaushuone
- Keskuslämmitys + sähkö (aggregaatti)
- Talous- ja ruokailuastiat
- Erillinen kauppahuonerakennus (myös majoitus)
- Iso sauna + saunakamari
- Vuodepaikkoja yhteensä 34 (tarvittaessa löytyy liinavaatteitakin)
- Grillikatos
- Juomakelpoinen vesi (kaivo)
- Soutuvene
Multiniemi

Multiniemen kämppä sijaitsee Mujejärven Multiniemessä. Matkaa Nurmeksesta kertyy n. 40 km. Perille ei ole tietä vaan kesäaikaan n. 2 km:n kävelymatka polkua pitkin ja talvella n. 6 km Kuhmontieltä Kämppä on ollut seuran käytössä vuodesta 1965. Kämppä on tasoltaan vaatimaton.

- Pinta-ala n. 20 neliötä
- 5 vuodepaikkaa (laverit)
- Kaasuvalo ja kaasuhella
- Puukamina
- Juomavesi lähteestä
- Pikakoottava ja -purettava retkisauna
- Soutuvene
Raiskion kämppä

Kämpällä voi yöpyä, joskin kämpän taso on vaatimaton ja tilat pienet. Suojan se kuitenkin antaa pakkasta ja sateita vastaan ja ansaitsee paikkansa käyttötarpeen mukaan. Vesihuolto toimii läheisestä purosta.
Ylikylän riistateurastamo

Nurmeksen Ylikylässä sijaitsee yhdistyksemme yhdessä Ylikylän Erä ry:n kanssa hallinnoima yhteinen riistateurastamo. Siellä käsittelemme saamamme hirvet aloittaen nylkemisestä päättyen paloitteluun. Uudet kylmälaitteemme mahdollistavat pitkänkin riiputusajan eläimille. Teurastamomme on varsin korkeatasoinen. Sen ylläpidosta vastaavat seurojemme hirvimiehet.Tulipaikat ja riistanhoidon tukipisteet

Keskuskankaan risteyksessä sijaitsee seuramme puuliiterillä, wc:llä ja tulisijalla varustettu tulipaikka, joka on hyvä päiväretkien kokoontumis- ja ruokailupaikka. Toinen tulipaikkamme sijaitsee Polvilammen risteyksessä Hietaselle mentäessä. Paikka on varustettu polttopuukatoksella ja tulisijalla.

Koukkarin lato on riistanhoidon tukipiste Vellivaaran risteyksen tuntumassa. Ladossa säilytetään jäniksille tarkoitettua heinää, suolaa ym. riistanhoitotarvikkeita. Ladon ympäristö toimii kokoontumispaikkana ja talvella sitä pidetään aurattuna pysäköintiä ja kelkkatoimintaa varten riistanhoitotyössä.

Pyymäen ja Mustikkalammen ladot toimivat myös riistanhoidon tukipisteinä, joista käsin heinien- ja suolanjakelu toimii eri alueille jouhevasti. Matolammen kämppämme yhteydessä on vielä yksi tukipisteistämme, jonka varastoista hoidetaan osin Matolammen lohkon riistanhoitotyöt.

Vartiotorni on hirvimiestemme 2004 rakentama hirvien "kyttäysmetsästykseen" tarkoitettu umpinainen, tuulensuojainen ja osittain lämmitettävä hirvitorni. Se sopii myös taukotuvaksi ja eläinten tarkkailuun jne. Vartiotorni sijaitsee Kolkonsuolla Haukilammen eteläpuolella.Käyttö

Kämpät ovat vapaasti jäsenien käytössä. Kämppien ylläpitokulujen kattamiseksi perimme kuitenkin vierailta yöpymismaksua. Matolammen kämpän yöpymismaksu on kesäaikana (01.06-31.08) 20 e/yö ja talviaikana (01.09-31.05) 30 e/yö. Muilla kämpillä maksu on 5 e/yö. Alle 15-vuotiailta ei peritä maksuja. Perheenjäseniä ei katsota vieraiksi. Ulkopuolisille kämppää (Matolampi) vuokrataan vain poikkeustapauksissa puheenjohtajan päätöksellä. Pääsääntönä pidetään, että metsästyskaudella 20.8-31.12 sekä juhlapyhinä kämppää ei vuokrata ulkopuolisille, mutta jäsenen vieraina heitä voi olla normaaliin tapaan. Maksuvalvontaa varten pidetään ilmoitustaululla vieraspäiväkirja, josta ilmenee isäntä, vieraat, yöpymiset ja maksut. Isäntä huolehtii maksuista ja merkkauksesta kämppien ao. listaan. Kämppien yöpymismaksut ja seuralle tulevat muutkin maksut toivotaan ja suositellaan maksettavan ennakkoon aina pankkiin vuosikokouksen päätöksen mukaisesti. Matolammella on toki kaiken varalta olemassa oravalipas tätä varten.

Multiniemen kämpän pienuuden johdosta olisi suotavaa, että ilmoittaisitte varauksia hoitavalle Pauli Honkaselle (0500-359607 / 045-3167461) sinne menostanne (yöpyminen) että välttäisimme päällekkäisyydet. Talviaikaan se on välttämätöntä, sillä hiihdettyään sinne saakka on ikävää huomata, että kämppä on jo täysi.Päivitetty 19.2.2019